Inboedel verhuizing

Wat met de inboedel tussen twee verhuizingen in?

Bij een verhuizing is het natuurlijk net zo makkelijk als je de verhuiswagens meteen naar je nieuwe verblijfplaats kan sturen. Maar soms moet je al vroeger uit je woning vertrekken, terwijl je nog niet meteen in je nieuwe woning kan intrekken. Dan moet je wel een opslagruimte huren. Bovendien zijn er dan een aantal zaken waarop je moet letten. We leggen het voor je uit.

Huur tijdelijk opslagruimte

In de eerste plaats zal je een plek moeten vinden om je inboedel tijdelijk op te slaan. Het is steeds handig wanneer  oom Leo nog wel wat ruimte heeft in zijn garage, maar soms biedt je netwerk geen redding. Dan moet je wel een opslagruimte huren. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die opslagruimtes verhuren aan transparante tarieven per vierkante meter. Belangrijk is wel om na te gaan welke veiligheidsmaatregelen men treft en wanneer je je spullen kan deponeren en ophalen. Ga daarom altijd zelf eens langs om de ruimte te bekijken. Let er dan ook op dat er laad- en losruimtes aanwezig zijn, daarnaast is de aanwezigheid van degelijke liften meestal ook handig meegenomen. Pick-up-&-deliveryconcepten zijn daarentegen geen aanrader, omdat je daarbij nooit zekerheid hebt waar je spullen zich bevinden en hoe veilig en droog het daar al dan niet is. De prijzen voor opslagruimtes verschillen sterk en zijn onder andere afhankelijk van de locatie van het opslagpand. Zo is een opslagruimte in Den Haag duurder dan op het platteland. Hier valt vaak ook niet over te onderhandelen.

Sluit een inboedelverzekering af

Wanneer je een opslagruimte huurt, is het verhuurbedrijf niet aansprakelijk voor de schade aan je spullen.  Juist daarom is het zo belangrijk dat je vooraf controleert of er camera’s, brandmelders en sloten aanwezig zijn. Vraag daarnaast ook even na of je eigen inboedelverzekering externe opslag dekt, wat meestal wel het geval is. Bij veel verhuurbedrijven is een inboedelverzekering zelfs verplicht. Bij andere verhuurbedrijven zit de inboedelverzekering dan weer in de prijs inbegrepen of kan je een inboedelverzekering via hun verzekeraar afsluiten. Ga dan ook altijd na of dat financieel wel interessant is.

 Slimme opslag van de inboedel

Hoe groter de tijdelijke opslagruimte, hoe meer je zal betalen. Daarom is het zo belangrijk om alles heel compact op te stapelen en dat begint dan weer bij het inpakken. Kies voor stevige dozen die je goed vult, gebruik vacuümzakken voor kleding en linnen en zorg ervoor dat de verhuisdozen stuk voor stuk hetzelfde formaat hebben, want enkel zo kan je het eenvoudig  opslaan. Meubelstukken die je eenvoudig kan monteren en demonteren, haal je uit elkaar. Houd dan wel goed alle schroeven bij en breng eventueel notities aan om de montage zo eenvoudig mogelijk te maken. 

Verhuisfirma inschakelen of zelf verhuizen?

Wanneer alles klaar is voor de tocht naar de opslagruimte, heb je in principe twee keuzes. In de eerste plaats kan je hiervoor een verhuisfirma inschakelen die alles ophaalt en afzet. Anderzijds kan je zelf de verhuizing regelen en bijvoorbeeld een bestelwagen en ladderlift huren. Vaak is dat goedkoper, tenzij je dan natuurlijk jouw peperdure Steinberg van het balkon naar beneden ziet vallen. Maak daarom de afweging en ga na of zelf de verhuizing doen wel echt de beste keuze is. Schakel je alsnog een verhuisfirma in? Vraag dan om een scherpe offerte, want uiteindelijk doe je twee keer een beroep op hun diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *